Moderne managers stimuleren zelfleiderschap

‘Leiding geven is soms net als het opvoeden van je kinderen tot zelfredzaamheid.’
Die gedachte kwam bij mij op bij het lezen van het artikel van Ronald van der Molen: ‘Ondersteun uw medewerkers bij zelfleiderschap.

Een artikel naar mijn hart! Over het belang om medewerkers op motiverende wijze te ondersteunen bij het leidinggeven aan zichzelf, zodat zij op hun beurt willen en kunnen bijdragen aan het succes van het bedrijf. Of: hoe kom je in vier fasen komt van ‘Ik doe het voor en jij kijkt naar mij’ naar: ‘Jij doet het en ik kijk naar jou’. Waarbij de manager langzaam maar zeker verantwoordelijkheid geeft, afstand neemt en het zelfleiderschap van een medewerker aanmoedigt.
Een stijl die overigens mijn werkwijze als interim manager en coach kenmerkt en – zo is mijn overtuiging – zorgt voor professioneler (communicatie-)afdelingen.


Category: Leiderschap, Motivatie | No comments yet

Comments are closed.