Uitgangspunten bij het coachen

The only way to have a life is to commit to it like crazy.
– Angelina Jolie –


Het onbewuste is even belangrijk als het bewuste

Als je beter in contact bent met jezelf, je gevoelens en je lijf, dan kom je dichter bij je kern, dat waar je energie van krijgt. Als je je daarvan bewust bent en van de effecten van je eigen gedrag, ben je beter in staat om effectief samen te werken binnen je organisatie.

Je bent goed zoals je bent
Het begint met jezelf te accepteren zoals je bent, inclusief je minder positieve kanten. Er is nu eenmaal geen licht zonder schaduw. Dat helpt je om ook de ander te accepteren zoals hij of zij is. En dan is de basis gelegd voor betere communicatie.

Als je jezelf bent, ben je vrij
Een rol spelen die niet de jouwe is vreet energie. Wanneer je oprecht bent en dicht bij je waarden blijft voel je je vrijer, krachtiger en vitaler. En sta je voor wie je bent. What you see is what you get. En dat geeft energie!

De sleutel ligt bij jezelf
Je kunt de omgeving of het systeem waarin je functioneert maar heel beperkt beïnvloeden. Resultaat bereik je alleen als je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen situatie. Alles wat je van jezelf onder ogen ziet kun je veranderen. Je zult zien dat je omgeving daardoor ook anders op jou reageert, waardoor het effect van jouw gedrag verder wordt versterkt.

 

No comments yet

Comments are closed.